Bach virágesszencia szedése

Bach virágesszencia szedése – Bach virág adagolása

Bach virágcseppek -10ml és 20ml- es kiszerelésben kaphatók- melyek szükség estén tovább hígíthatók. Szeretnénk bemutatni néhány egyszerű készítési módot arra, hogy tudja használni őket! Érdemes azt a módszert kiválasztani, ami számunkra a legkézenfekvőbb.
A Bach virágesszenciák adagolásához úgynevezett keveréket használunk a leggyakrabban. Bármely módszert is válasszuk -az itt leírtak közül -az egyedi keverék elkészítéshez azt megtehetjük akár otthon is vagy megkérhetünk egy szakembert is annak elkészítésre.

Bach cseppek alkalmazásának a leggyakoribb módja belsőleg, szájon át cseppentve, de csecsemők vagy kisgyermekek estében előfordulhat, hogy külsőleg szeretnék adagolni őket.

Bach virágeszencia szedése  -Belsőleg 

 

Pohár módszer : 

A kiválasztott Bach virágokból tegyünk 2-2 cseppet  egy pohár- kb . 2- 2, dl – tiszta vízbe  ( forrásvíz vagy szénsavmentes ásványvízbe a legjobb).

Minden egyes Bach alapeszenciából, amit szeretnénk szedni ( ez maximum hatféle legyen ) 2 cseppet szükséges a pohárba tenni. Ezt lassan kortyolgassa el . A nap folyamán szükség estén ismételhető ( általában 2- 4 alkalommal ).

Gyerekek számára választható gyümölcslé is vagy olyan folyadék, amit az iskolába magukkal visznek! Így a napfolyamán egyszerűen tudják fogyasztani a virágeszenciákat.

Elsősegély cseppből tehető 4 csepp a pohárba, majd ezt fogyassza el!

Egyéni Keveréküveg :

Ez a módszer, amit Dr Edward Bach eredetileg megadott az virágcseppek adagolásra.

-egy sötét barna  30 ml-es üvegcsébe tegyen szénsavmentes ásványvizet és tartósítóként egy kevés brandyt ( ez el is elhagyható vagy helyettesíthető gyümölcsecettel)

-a kiválasztott Bach virágokból tegyen 2- 2 cseppet az üvegcsébe ( maximum 6 félét )

-a kiválasztott Bach virágokból tegyen 2- 2 cseppet az üvegcsébe ( maximum 6 félét )

-majd ebből naponta vegyen be 4×4 cseppet közvetlen a nyelv alá téve.

Egy üvegcse általában egy kúra idejére elegendő, ami 3 hétig tart .

 

Alkoholmentesen ez a keverék kb 3 hétig használható -hűvös helyen tárolva- ezután javasolt újat készíteni!

A barndy helyett  tartósítószerként adhat hozzá gyümölcsecetet vagy növényi glicerint is. Így elkészített esszenciák hosszabb ideig tárolhatók vagy szállíthatók!

Alkoholos változatnál a Brandy helyett választhat akár vodkát vagy más hasonló alkoholt is tartósítás céljából!

 

Figyeljen arra , hogy a pipetta ne érjen a szájhoz !

Közvetlen bevétel :

Hígítás nélkül is adagolhatóak a Bach virágok, azonban ezzel nem fokozza a hatást! Amennyiben ezt a változatot szeretné alkalmazni akkor minden kiválasztott Bach eszenciából -ami kereskedelmi forgalomba kapható 10ml vagy 20ml kiszerelésben – tegyen közvetlen a nyelv alá 2-2 cseppet ! 

A hátránya, hogy az alkohol tartalom magasabb, mint bármely előző módszernél valamint hamarabb elfogynak a cseppek.

Figyeljen arra , hogy a pipetta ne érjen a szájához!

Bach virágterápia alkalmazása külsőleg:

Fürdőbe, Krémekbe, Borogatásként :

 

 

Fürdőkbe nyugtató hatású virágeszenciák adagolhatóak. Egy kádvízbe tegyen 5 cseppet a kiválasztott Bach cseppekből. Nyugtató hatásúak lehetnek az 23. Olajfa , 14.Hangafű, V31. asfű Bach esszenciák. A 39. Bach Elsősegély cseppből 5-10 csepp adjon a fürdővízéhez.

 

Krémekbe vagy Borogatásként is alkalmazhatóak a Bach virágesszenciák. 

Natur vagy bio krémekhez az alap esszenciából tegyünk 10 cseppet ( 50gr krémhez)  majd jól keverjük össze. Csípések, horzsolások és egyéb bőrproblémák így kezelhetők. Bach virágesszenciákból  pl . a 10. Vadalma vagy az 39.Elsősegély esszencia kiválóan működik ezzel a módszerrel. Fokozható a hatás, ha virágvizeket vagy illóolajokat is teszünk hozzá.

 

Borogatás készítéséhez tegyünk egy tálba langyos, tiszta vizet, majd válasszuk ki a megfelelő esszenciát és 2- 4 cseppet tegyünk bele. Áztassunk bele egy tiszta fehér ruhát , és amikor teljesen nedves, facsarjuk ki és tegyük a  fájó vagy sérült testrészre. Ez a módszer igen jól alkalmazható fizikai sérülések kezelésre.

Amennyiben több Bach esszenciát választunk, vagyis keveréket szeretnénk elkészíteni, abban az estben minden egyes Bach virágból csak annyit tegyünk bele, hogy ne lépjük túl a maximális cseppszámot. Pl. krémeknél 50gr-hoz 10 csepp szükséges, abban az estben, ha 5 féle Bach cseppet szeretnénk használni mindegyikből 2-2 cseppre lesz szükségünk.

 

Bach virágok a fenti módszerekkel biztonságosan adagolhatóak csecsemők és kisgyermekek számára is !

Legyünk kreatívak és bízzunk a saját megérzéseinkben! Ami fontos: nem a mennyiség számít, hanem a jó választás és a megfelelő hígítás és a napi rendszeres szedés!

Bach virágterápia teszt segítségével könnyen kiválaszthatja az aktuális érzelmi állapotának megfelelő Bach cseppeket!

Webáruház készítés
paypal borgun_hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.